<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=81407" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Хиляди проте...

След рекордния скок биткойнът поевтиня с 12% за денонощие

11 Януари 2021
0 692

Най-популярната криптовалута “Биткойн” (bitcoin) отбеляза рекорден спад от 12% при търгуването си до 35 600 долара, което се счита за едноседмично “дъно”, предаде Reuters, цитирана от bTV.

Това се случва на фона на увеличаването на лихвените проценти по американските държавни облигации, което на свой ред повиши курса на долара.

Обяснението за рязкото поскъпване на биткойна през последните месеци е, че в новата криптовалута вече инвестират и големи частни инвестиционни банки и фондове. Перспективите за бързи печалби привлече рекорден брой инвеститори от началото на годината.

От ЧЕЗ разкриха най-мащабната кражба на ток в историята си (видео)

Анализатори сочат, че биткойнът е „застраховка“ срещу инфлацията заради парични стимули, насочени към смекчаване на икономическите последици от коронавирусната пандемия. Те прогнозират, че спадът няма да е траен, а през последните часове се наблюдава плавно покачване.

Другата популярна в момента криптовалута – етериумът също поевтиня до едноседмично „дъно“. Спадът за последните 24 ч. е над 17% и той вече се тъгува за 1104 долара.

Източник: bTV

Снимки: Unsplash

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции