Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
След седем години мотаене дело за корупция срещу депутат започва отначало
След седем години мотаене дело за корупция срещу депутат започва отначало
gospodari.com
04-16-19
добавено
2038
прегледа

Седем години след като повдигна обвинения за търговия с влияние на бившия депутат от ГЕРБ Димитър Аврамов, прокуратурата внесе нов обвинителен акт срещу него, отново за същото. Този път Аврамов ще бъде съден от спецсъда, където бяха прехвърлени корупционните дела.

 

Аврамов, който в момента е депутат от ДПС и член на комисията за борба с контрабандата, бе оправдан на първа инстанция, но след това Апелативният съд отмени решението и върна материалите за ново разглеждане в градския. След промените в НПК те са били изпратени по компетентност в спецсъда и сега делото започва отначало.

 

Аврамов е обвинен за това, че в периода 6 юни – 17 юли 2012 г. е поискал 220 хил. лв. и право да ползва земи от земеделския производител Светослав Илчовски, за да окаже влияние върху шефа на местната служба по земеделие да отмени своя заповед, с която се разпределя ползването на земеделски терени. Другото му обещание било да окаже влияние на местния полицейски шеф, за да бъде осигурена охрана на 128 дка. земя край село Стубел.

 

Малко след ареста му през 2012 г. Аврамов бе изключен от ГЕРБ. Тогава земеделецът Илчовски замеси и името на бившата шефка на правната комисия Искра Фидосова. Впоследствие тя напусна постовете си след скандала с тефтерчето на шефа на някогашната комисия за конфликт на интереси Филип Златанов.

 

Източник: Mediapool