<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=78534" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Германия, Исп...

След 5 седмици карантина: баровете в Барселона пак се напълниха

24 Ноември 2020
0 372

По тротоарите на Барселона вече отново се виждат бързащи келнери и се усеща ароматът на кафе, защото барове и ресторанти в испанската област Каталуния отвориха врати при поетапното облекчаване на ограниченията, въведени заради коронавируса, пише Mediapool, цитирайки Ройтерс.

Доставчици бутат колички с хранителни стоки, а служители с предпазни маски раздалечават масите на открито пред баровете. Вътре в заведенията първите клиенти поръчват сутрешното си кафе с кроасани.

Коронавирус: защо здравната система в Испания не се справи

Каталуния беше първата испанска област, която изцяло затвори баровете и ресторантите заради втората вълна на коронавируса в средата на октомври, и е първата, която отново ги отваря, след като заразата отслабна. Вечерният час остава, остават и строгите рестрикции в останалите райони на страната, като и в преобладаващата част от Европа.

Каталуния отново отвори също театрите, кината, концертните зали и спортните съоръжения при максимален капацитет от 50 процента. Но след второто за тази година затваряне на сектора собствениците не са кой знае какви оптимисти, особено след като ще трябва да продължат да работят само до 21.30 ч.

Обявиха извънредно положение в Испания до 9 май заради Covid-19

В края на октомври Испания, която има над 1,55 милиона случая на заразени с коронавируса (втора в Западна Европа след Франция) и 42 619 починали, наложи шестмесечно извънредно положение, предоставяйки на регионалните власти право да налагат полицейски час и да ограничават пътуванията.

През последните 14 дни новозаразените намаляват. В петък новите случаи на 100 000 души бяха 419, докато през първата седмица на ноември те бяха 530. В Каталуния съотношението намаля до 390 на 100 000 жители

Източник: Mediapool

Снимка: J.Boixareu/Zumapress

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции