<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=93953" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: България пок...

Служебният премиер критикува предложенията на Слави Трифонов (видео)

14 Юли 2021
0 3241

“Недопустимо е в една демокрация политическа сила да отказва да комуникира с избирателите си. Това е признак не само на ниска политическа култура, но и на тотално неразбиране на политиката като процес, поведение и действие. Недопустимо е да отказваш и отричаш политическо взаимодействие, да пренебрегваш базови принципи в това отношение.”

Това каза преди началото на правителственото заседание премиерът Стефан Янев след като в понеделник лидерът на “Има такъв народ” Слави Трифонов обяви състав на проектокабинет като демонстрира нежелание да го обсъжда с друга политическа сила. В отговор повечето партии обявиха, че няма да го подкрепят.

Слави Трифонов обяви, че ще управлява сам и представи предложението си за правителство (видео)

Янев коментира и ниската избирателна активност на вота в неделя като посочи, че тя едва ли се дължи само на лятото.

“Нееднократно съм заявявал, че политическата апатия е опасно явление и политическите партии трябва да работят повече, за да ангажират българските граждани към участие в демократичния процес”, коментира премиерът.

“Ако политическите сили бяха вложили всички тези усилия, които насочиха в критика към служебното правителство, може би щяхме да имаме по-смислен политически дебат в предизборния период и респективно повече хора щяха да излязат да гласуват”, обяви Янев.

Премиерът благодари на всички структури, ангажирани с провеждането на изборите. Оценката му е, че е предотвратено купуването на гласове.

Видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции