<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=89169" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: НАП е осъдена...

Служебното правителство уволни шефката на НАП

14 Май 2021
0 2035

Службното правителство уволни шефката на Националната агенция по приходите Галя Димитрова, а на нейното място бе назначен Румен Спецов. През последните години той е консултант в областта на финансите и данъчното законодателство, пише Mediapool.

Решението на Министерския съвет за смяната на шефката на НАП е прието неприсъствено.През последните няколко години НАП се забъркваше в сериозни скандали. Последният скандал бе свързан с изплатените на служителите на агенцията бонуси върху заплатите, докато повечето българи понасяха последиците от пандемията.

НАП е осъдена да плати обезщетение от 500 лева заради теча на личните данни

Сдружение БОЕЦ получи от НАП справка по Закона за достъп до обществена информация, според която раздадените допълнителни възнаграждения в агенцията през 2020 г. са в размер на 30 млн. лв., което прави средно по 322 лв. на месец на служител.

Служебното правителство уволни шефката на НАП

НАП предизвика сериозно недоволство сред малкия и средния бизнес заради спорната наредба за касовите апарати, теча на личните данни на 5 милиона българи през 2019 г., както и подозренията, че агенцията се изполва като бухалка срещу определени фирми.

НАП досега отказваше, въпреки окончателно съдебно решение, да разкрие ревизионните актове на “ЛУКойл” от 2016 и 2017 г., за които има подозрения, че са установили стотици милиони лева неплатени данъци.

Новият началник на приходната агенция е представен от Министерския съвет като висококвалифициран експерт с над 10 години опит в НАП, както и с експертиза в областта на данъчната политика и законодателство и защитата на националната сигурност.

Той е завършил Стопанската академия в Свищов със специалности “Икономика и търговия“ и “Вътрешен финансов контрол“, както и Академията на Министерството на вътрешните работи със специалност “Защита на националната сигурност“.

В периода 2009 г. – 2015 г. Румен Спецов е работил в Централното управление на НАП, а от 2001 г. до 2006 г. е работил в Териториална дирекция на НАП – Добрич.

Източник: Mediapool

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции