Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Служителите на телевизия Би Ай Ти не са получавали заплати от месеци
Служителите на телевизия Би Ай Ти не са получавали заплати от месеци
Репортажи Вземи EMBED
Loading the video...
10-31-18
добавено
7545
прегледа

В деня, в който се питаме "лакомство или номер", ще видим какъв "номер" получиха част от служителите на телевизия Би Ай Ти.

 

 

"В тази телевизия трайно се настани тишината. Мълчанието в медиите, обаче, не е злато." С тези думи се обърнаха към нас и към много институции колегите от медията. 

 

 

Служителите й имат проблеми с настощия работодател, който не е изплатил заплатите им за месеците юли, август и септември. Макар на среща в края на август управителите на телевизията Симона Ангелова и Веселин Иванов да са обещали развитие по случая, такова все още няма.

 

 

Не е ясно и дали медията ще заработи отново, след като през февруари смени собствеността си и бе официално закупена от Мирослав Янев. Самият Янев отказа интервю за "Господари на ефира", но обеща пред нашия екип заплатите на служителите да бъдат изплатени в близките дни.

 

 

А всичко това отново повдига въпроса на свободата на словото - или по-скоро за желанието гласа на журналистите да бъде заглушен.