Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Служителите на Google ви чуват какво казвате на устройствата с изкуствен интелект
Служителите на Google ви чуват какво казвате на устройствата с изкуствен интелект
07-12-19
добавено
1202
прегледа

Google призна, че служителите ѝ са в състояние да преслушват записи на това, което хората казват на системата за изкуствен интелект на компанията - Google Assistant, пише Гардиън.

 

 

Признанието дойде след информацията, че са изтекли данни на холандски език. Технологичният гигант разследва нарушението.

 

Записите са получени от белгийската обществена телевизия VRT, която е прегледала повече от 1000 аудиоклипа и е установила, че 153 са били заловени случайно.

 

Google казва, че служителите слушат записи, за да разберат по-добре езиковите модели и акценти, и отбелязва, че записите могат да бъдат използвани от компанията в потребителски условия. Тази функция може да бъде изключена, но това означава, че помощникът губи голяма част от персонализираното си преживяване.

 

През 2017 г. компанията потвърди, че бъг в асистента Home Mini позволява на интелигентното устройство да записва потребители, дори когато не е активирано.

 

 

Източник: Гардиън