<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=82535" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Проф. Ангелов...

Служители и собственици на заведения протестират под прозорците на властта (видео и снимки)

27 Януари 2021
0 1876

Национален протест на служители и собственици на заведения се провежда в София. Пред Министерския съвет са събрали ресторантьори, бармани, диджеи и представители на други професии, свързани с бранша от цялата страна, за да настояват за отварянето на заведенията от 1 февруари.

Репортерът на “Господарите” Дани Йорданов беше на мястото на събитието, за да събере различни мнения за и против недоволството на ресторантьорите към предприетите от правителството мерки срещу разпространението на коронавируса, които пряко засягат техния бизнес. Той ги попита и дали са си получили обещаните от властта компенсации за това, че бизнесите им са затворени.

Според тях в момента те са и в неравностойна позиция с ресторантите в хотелите, които работят.

Атмосфера от събитието и исканията на протестиращите, както и коментари на хора по темата в социалните мрежи можете да видите в следващото видео:

„Доколкото разбрахме днес е започнало изплащането на компенсациите от НАП към бизнеса и то една седмица е започнало ударно изплащане към служителите, така че срокът от 31 януари ще бъде спазен от министър Сачева. Остава искането ресторантите да отворят от 1 февруари, а от 1 януари нощните заведения“, заяви председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов, цитиран от бТВ.

Снимки: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции