Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Служителка на Тръмп - с измислена биография и фалшива корица на списание
Служителка на Тръмп - с измислена биография и фалшива корица на списание
По света
11-13-19
добавено
1164
прегледа

Високопоставена служителка от администрацията на американския президент Доналд Тръмп е излъгала в боиграфията си и дори е поставила себе си на несъществуваща корица на авторитетното списание "Тайм", съобщава DailyMail. 35-годишната Мина Чанг, която в момента е зам.-секретар в Бюрото за конфликти и стабилност към Държавния департамент, е посочила, че е завършила бизнес училището в Харвард, работила е в ООН и е произнасяла реч пред Американския конгрес. Нито едно от посочените не е потвърдено при проверка на американската телевизия NBC.

 

 

 

 

Разминаванията между твърденията на Чанг и реалността за пореден път повдигат въпроса как се назначават хора в държавната администрация. Бивши служители на звеното, което проверява кандидатите, твърдят, че проверките вероятно са силно занижени. При нормална работата администрацията би трябвало да улови несъответствията.

 

Въпреки съмненията, че може да излъгала в биографията, Чанг продължава да работи за държавата срещу шестцифрена сума годишно. Едновременно с това дамата е доста популярна и в социалните мрежи, където има 40 000 последователи. Тя често поства снимки с известни личности - например с бившия президент на САЩ Бил Клинтън и други високопоставени чиновници.

 

 

 

 

Засега нито от Държавния департамент, нито от Белия дом са коментирали случая. Самата Чанг също мълчи.

 

 

Източник: DailyMail