<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=64586" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Доживотен за...

Служител на НСО е ръководил група за поръчкови убийства, бил е член на масонска ложа с контакти на високо ниво (видео)

21 Май 2020
0 14982

Подполковник от Национална служба за охрана е ръководил група за поръчкови убийства. Това съобщи на брифинг говорителят на главния прокурор Сийка Милева. Според информацията, изнесена от нея държавният гард е член на масонска ложа и с контакти на високо ниво в държавата – политици, магистрати и бизнесмени.

Групата се е занимавала също с разпространение на наркотици и изнудвания. Тя е действала от януари 2019 г. до май 2020 г.

Служител на НСО е ръководил група за поръчкови убийства, бил е член на масонска ложа с  контакти на високо ниво (видео)

За ръководене и участие в групата са привлечени три лица. Те са задържани за 72 часа. Ще бъде поискан постоянният им арест.

Именно дългогодишен служител на НСО е разпределял задачите в престъпната организация и я е ръководил.

Кола на НСО, чакаща Данаил Кирилов, предизвика скандал с неправилно паркиране

Служебните му задължения били свързани с охрана на масови мероприятия и охрана на лица.

От мобилния му телефон е установена активна комуникация с действащи магистрати, адвокати, бивши министри, държавни служители на високи позиции, вероятно членуващи в една и съща масонска ложа, обясни Сийка Милева. С тях са обменяни доклади, документи, лични документи на български и чужди граждани, включително постановления на Софийската районна прокуратура и досъдебни производства.

НСО, Доган, Пеевски, Радев и едни 44 милиона лева

От прокуратурата дадоха и повече информация за разкритията по случая с убийството на бизнесдамата Станка Марангозова. Тя бе застреляна в началото на октомври миналата година. Тялото ѝ бе открито с три куршума в главата, а до него имаше поставена бяла роза.

Поръчител на убийството на Марангозова е лице, което е имало неуредени финансови взаимоотношения с жертвата. За мократа поръчка са платени 50 000 лева. В момента поръчителят се издирва с червена бюлетина на Интерпол.

Източник: Нова тв

Снимка: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции