Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Смейте се днес на пръскачките, утре ще плачете от прокурорите
Смейте се днес на пръскачките, утре ще плачете от прокурорите
gospodari.com
08-03-19
добавено
2257
прегледа

България, лето Господне 2019-то. Пръскачките са оръжие на терористите, справките в Гугъл са достатъчни, за да ви арестуват, а пазителите на закона вършат незаконни неща, за да докажат, че са прави. Смешно ли ви е? Смейте се сега, защото после ще плачете.

 

Ами ако това е реалността, която ни чака? Ами ако това е новото нормално? Мислите, че е абсурдно нещо подобно да се случи? Помислете пак.

 

През последната година и половина прокуратурата доказа, че може да организира страшни циркове, от които всички се забавляват или възмущават, да мачка хора безогледно, а след това и да ги осъди. Справка – делото Иванчева. Тъй че сегашната история с НАП е просто втора серия от новото нормално.  

 

АДВОКАТ ЗА ДЕЛОТО ПО ХАКЕРСКАТА АТАКА: НЕЛЕПО ШОУ ЗА ЗАБАВЛЕНИЕ НА ПУБЛИКАТА! (ВИДЕО)

 

Със съвсем сериозен тон преди няколко дни специализираната прокуратура (онази същата, дето мачка корупцията и организираната престъпност) обяви, че кибертерористите, хакнали НАП, са се опитали да проникнат в сървъра на пръскачките пред парламента, за да ги включат контрабандно, докато оттам минават делегации с високи гости, да ги опръскат и така да разклатят политическата и държавна система. Конспирация, терористи и прокурори... Да ти се доплаче. Ако в „Ислямска държава“ чуят за плановете на българските терористи, вероятно ще се самовзривят от яд, че не са се сетили първи.

 

Но стига вицове! От прокуратурата бяха напълно сериозни. Да, наистина се опитаха да изкарат пръскачките оръжие. Малко остана да обвинят Кристиян Бойков и останалите от „Тад Груп“ във въоръжено въстание с цел сваляне на държавата. Има такъв текст в Наказателния кодекс, някои твърдят, че бил мъртъв. Да имат да вземат.

 

Оказа се накрая, че пръскачките нямат сървър и са офлайн, а цветята пред парламента май ги поливаме с водоноска. Т.е. поливните ни системи са изцяло киберзащитени, понеже са напълно аналогови.

 

СПЕЦПРОКУРАТУРАТА: "ТАД ГРУП" ГОТВЕЛИ "ВОДЕН АТЕНТАНТ", ХАКНАЛИ ПРЪСКАЧКИТЕ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА ?! (ВИДЕО)

 

И докато цяла България се търкаляше от смях и демонстрираше сарказма си по клавиатурите, в зала номер 5 на специлизирания съд прокуратурата обясняваше, че хакерът Бойков е бил локализиран чрез справки в Гугъл. Да, тоя хакер, твърдят разследващите, толкова елементарно е хакнал данъчните, че си е оставил потребителското име навсякъде. Някой си чиновник пуснал тоя юзърнейм в Гугъл и момчето изскочило от един куп сайтове.

 

Това не е тъпа шега, а част от прокурорската пледоария, с която се искаше шефът на „Тад Груп“ Иван Тодоров да бъде арестуван за постоянно, понеже подбудил Бойков. Тук преки доказателства няма, защото никой не твърди подобно нещо, най-малко самият хакер. Но понеже са намерени свидетели да разкажат, че Тодоров решил да хаква фирми, за да им предлага услугите си след това, правим предположение, че няма начин той да не е подбудил Бойков. Следите ли прокурорската мисъл? Тя предполага, че един човек е направил нещо, защото може се предполага, че би могъл да го направи.

 

След като прокуратурата разпръсна глупостта си в ефира, започна да мисли как да замаже гафа. И реши публично да покаже доказателствата срещу Бойков и „Тад Груп“. Това не е безпрецедентно, но никога не е било успешно. Всички помним как Цветан Цветанов чете СРС-та от парламентарната трибуна по случая с бебето от фризера. И до какво доведе това. До обезщетения за набедените лекари.

 

ПРОКУРАТУРАТА ЩЕ ПЛАТИ ВМЕСТО ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ ЗА РЕПЛИКАТА "ЛЕКАРИ-УБИЙЦИ" (ВИДЕО)

 

Тук случаят е малко по-особен – намесени са много повече хора, в това число и първите държавни мъже – Делян Пеевски, Бойко Борисов и Сотир Цацаров. До оня ден хакерът Бойков бе сочен с пръст от разследващите с твърдението, че е ровил в НАП, за да търси информация точно за тези тримата. И какво направи прокуратурата? Влезе в ролята на хакер, пускайки публично ЕГН-тата на Светата троица държавни мъже, т.е. дотолкова некадърно разпространи доказателствата, че извърши почти същото, за което разследва Бойков. Не само това, но и даде лесен достъп до личните данни на над 2000 прокурори и следователи.

 

ГИГАНТСКИ ГАФ НА ПРОКУРАТУРАТА: ПУБЛИКУВА ЕГН-ТАТА НА БОРИСОВ, ЦАЦАРОВ И ПЕЕВСКИ

 

Дали този гаф ще поохлади ентусиазма на разследващите да изглеждат добре в очите на обществото? Дано малко забавят темпото, че кой знае другия път каква информация ще публикуват. Нещо от разузнаването? Имената на агентите на ДАНС?

 

Делото за хакването на НАП е типичен пример за това как глупостите могат да провалят и най-големите усилия. Каквото и да става оттук нататък, всички ще помнят ония пръскачки. Но това е само хумористичната част. А има и доста мрачна. Прокуратурата е на път да въвлече в хакването на НАП журналистите от разследващия сайт „Биволъ“ – на главния му редактор Атанас Чобанов се иска разпит. Затова и бе издадена европейска заповед за арест с искане за съдействие от Франция, където той живее. Иначе казано, полагат се големи усилия това дело да се обърне срещу неудобните за властта медии и политици. Бъдещият главен прокурор Иван Гешев вече заяви, че дясната опозиция имала пръст в цялата история, понеже... реагирала бързо на случая. Сякаш за всички не е ясно колко е пробита държавата, та трябва да мислят дни наред какво да напишат. По тая логика всеки фейсбук статус е доказателство за съучастие или поръчителство на хакването.

 

Планът е ясен – в едно ще бъдат пакетирани всички неудобни за властта и ще бъдат посочени като терористи. И как не, след като опозицията се е възползвала от случая (критикуват властта, искат оставки), журналисти са получили данни (колко странно е това), а главният хакер Кристиян обяснявал, че не харесва правителството (удивително, но факт – това също се сочи като доказателство срещу него). Такъв миш-маш е отровен. Но очевидно ни чакат още порции от него. Докато се смеем на пръскачките.