<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=72312" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: В Гърция спас...

Смело момче скочи в канал, за да спаси давещ се кон (видео)

28 Август 2020
1 1966

Тринайсетгодишно момче скочи в студен речен канал, за да спаси живота на кон като държи главата му над водата в продължение на час, докато дойде помощ, пише LadBible.

Камерън Мартин бе провъзгласен за герой, след като се спусна в студените води на речен канал край ферма за коне в Норфолк Броудс, Англия, за да спаси бедстващото животно. Малкият смелчага напрегнал всичките си сили да задържи главата му над водата, за да не се удави, като през същото време викал за помощ.

Камерън престоял във водата около час преди да пристигне подкреплението. Около мястото бързо се насъбрали хора от фермата, пристигнала и подемна машина, с която привързали коня и го издърпали подут и охладен на брега.

Спасиха кон, паднал в напоителен канал (видео)

“Вървях през полето напът за фермата да видя понито си и забелязах, че един от конете на собственика не е на мястото си. Уплаших се първоначално, но първата ми мисъл бе да проверя дигата. Оказа се там и направих това, което трябваше”, разказал след случая той и добавил: “Бях напълно изтощен след това и спах почти 24 часа.”

Таня Докра Смит споделя, че видяла отдалеч Камерън да маха с ръка от брега на дигата, но не разбрала какво иска да ѝ каже.

“Той скачаше във водата и излизаше пак, и викаше, сочейки дигата с ръка”, разказва тя. “После се оказа, че той придържал главата на Домино, за да не се удави.”

За щастие, момчето, което е опитен ездач, знаело как да се погрижи за добичето и успяло да опази живота му до идването на помощта. Собственикът на Домино се обърнал към него с “герой” щом пристигнал на мястото.

Междувременно на Домино бил осигурен веднага горещ душ и обилно натриване с четка, за да се облекчат напрегнатите мускули от борбата.

Видео: FB/Tanya Docrwa Smith

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции