<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=98311" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Депутатите р...

Смел ученик си позволи да поправи Владимир Путин, който сбърка исторически факти

03 Септември 2021
0 35036

Критиците на Кремъл похвалиха смел ученик, събрал кураж да възрази на руския президент Владимир Путин, след като той сбъркал факти в разговор с деца по време на урок по история, пише Dir.bg.

Момчето, видимо притеснено, казало на Путин, че император Петър Велики (1672-1725 г.) не се е сражавал в Седемгодишната война (1756-1763 г.), а във Великата северна война, продължила 21 години (1700-1721 г.).

Вкарват в психиатрия сибирския шаман, искал да мине 8000 км пеша, за да изгони “демона” Путин

Президентът благодарил на момчето за поправката, но директорката на училището порицала детето заради проявената “наглост”.

Критични към Кремъл медии и опозиционни политици похвалиха ученика за неговата смелост. Според Кира Ярмиш, говорителка на намиращия се в затвора опозиционер Алексей Навални, директорката явно смята, че в училище трябва да се учат не факти, а “покорност и раболепие”.

Случката, станала в първия учебен ден в Русия вчера, предизвика вълнение в страната и накара говорителя на Кремъл Дмитрий Песков да реагира.

“Това въобще не е наглост. Категорично не сме съгласни с директорката на училището”, каза той и изрази надежда, че няма да има по-нататъшно наказание за ученика.

Източник: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции