<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=57085" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Смениха цялото ръководство на Спортния тотализатор

28 Февруари 2020
0 144

Всички членове на Управителния съвет на Български спортен тотализатор са сменени. Това каза пред журналисти в парламента финансовият министър Владислав Горанов, цитиран от “24 часа“. Той информира, че това е станало със заповед и по преценка на ресорния министър Красен Кралев след консултации с финансовото министерство.

 

 

Министър Горанов коментира, че смяната на ръководството е наложителна предвид финансовото състояние на БСТ и регистрираната от него в последните години съществена загуба на пазарен дял. “Новите предизвикателства пред тотализатора като монополист на лотарийните игри изисква доста по-сериозен управленски капацитет”, посочи Горанов.

 

 

Смениха цялото ръководство на Спортния тотализатор

 

 

Относно членовете на новото ръководство, Горанов посочи, че сред тях има двама, които в миналото са били известни футболисти, както и двама експерти от Министерство на финансите, а за директор на дружеството, е предложен висш експерт от “Информационно обслужване”. Горанов уточни, че Христо Йовов е предложен за член на Управителния съвет. Новият изпълнителен директор на тотото е Любомир Стефанов Петров, който заменя на поста Дамян Дамянов.

 

 

1 ИЛИ 7? ОТГОВОР НА БЪЛГАРСКИ СПОРТЕН ТОТАЛИЗАТОР

 

В новия Управителен съвет на организацията влизат още Людмила Костова Петкова, Христо Георгиев Йовов, Валентин Страхилов Точев и Гошо Петков Гинчев. На първото си заседание новоизбраните членове на УС ще изберат председател. По взаимно съгласие са прекратени договорите на членовете на досегашния Управителен съвет на Държавното предприятие „Български спортен тотализатор“ в състав: Дамян Георгиев Дамянов – изпълнителен директор, Живко Атанасов Вангелов – председател на УС, Константин Любомиров Баджеков, Белчо Бойчев Иванов, Горяна Григорова Тодева.
 

 

Източник: 24 часа

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции