<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=60732" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Смъртните случаи и пациентите в интензивните отделения в Италия започнаха да намаляват

05 Април 2020
0 2826

Броят на болните от коронавирус в интензивно лечение спадна за първи път в Италия вчера, след като страната също приветства най-ниското си ежедневно увеличение на смъртни случаи за последните две седмици.

Длъжностните лица в една от най-тежко засегнатите страни наложиха строга карантина, продължила близо месец и подчертаха необходимостта жителите да продължат да стоят по домовете си.

„Това е важна новина, защото позволява на нашите болници да дишат’“, заяви ръководителят на Гражданската защита Анджело Борели по време на ежедневния брифинг за новините около вируса.

Италия отчете 681 смъртни случая от COVID-19 в събота, което доведе до общ брой от 15 632. Това беше най-ниският дневен ръст от 23 март, след като огнището започна на 21 февруари.

Броят на пациентите в тежко претоварените отделения за интензивно лечение също е спаднал вчера с 74 – до 3 994 от 4068 в петък.

Общият брой на потвърдените случаи в страната нарасна от 119 827 на 124 632, но властите смятат, че са успели да стабилизират увеличението с надеждата, че скоро ще последва спад.

Някои обаче се опасяват, че заради ранните признаци на напредък и с наближаването на Великден, все повече италианци започват да нарушават карантината, след като се появиха кадри на групи от хора в социалните медии, които се разхождат из някои от големите градове на странaта.

„Някои изображения се разпространяват в социалните медии, които показват отпускане в поведението на някои хора, но за щастие броят им е малък. Те не трябва да се приемат за пример, те трябва да бъдат съжалявани“, казва Доменико Аркури, специалният комисар на правителството, който контролира коронавирусната криза.

„Не можем все още да кажем, че вече сме достигнали момента, в който да се върнем към нормалния живот“, добави той.

Източник: New York Post

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции