Снимка на "премръзнало" куче предизвика остър дебат в мрежата

October 12, 2019
32 2823
Коментари: 0

Сърцераздирателна снимка на куче, покрито цялото със сняг в багажника на пикап, предизвка разгорещен дебат в социалните мрежи. Кучето е заснето от шофьор в Паркър, Колорадо, където в четвъртък сутринта рагионът беше засегнат от силна снежна буря и минусови температури, пише LADbible.

 

ДЕБЕЛ СНЯГ Е ЗАТРУПАЛ ЗАСПАЛО КУЧЕ (ВИДЕО)

 

 

На снимката се вижда как кучето лежи в задната част на пикапа, цялото покрито със сняг и лед, докато снегът продължава да се сипе.

 

 

""

 

 

След като я споделя в социалните мрежи, симката предивзика истински дебат. Много хора казват, че някои породи кучета с радост стоят навън през зимата, други остро осъдиха „лошото отношение“ спрямо животинката.

 

 

НЕХУМАННО: ДА ИЗОСТАВИШ КУЧЕ В ЧУЖД ДВОР (ВИДЕО)

 

 

"Това е жестокост към животните. Трябва да намерят този човек и да му вземат кучето веднага“, пише потребител в Туитър.

 

 

""

 

 

Ветеринарният лекар д-р Миси Таски от болницата за животни в района сподели, че тази порода куче понасят доста добре тежките зимни условия и за тях е напълно безопасно да стоят навън при минусови температури.

 

 

„Тази порода кучета може да издържи на екстремално ниски температури по-добре от всяко друго куче. Като цяло обаче трябва да се внимава, защото винаги съществува риск от измръзване“, успокои д-р Таски.

 

 

От полицията в щата коментираха, че е напълно законно да се вози куче отзад в пикап. Водачът на автомобила все още не е идентифициран, но не е изключено да му бъдат повдигнати обвинения за проявена жестокост към животното, обясни говорителят на полицията.

 

 

Източник: LADbible

 

 

Коментари

Реакции

Следете разпространението на COVID-19 в реално време: