<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=28825" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Сноубордистка спечели олимпийската титла в супергигантския слалом

17 Февруари 2018
0 3482

Двукратната световна шампионка в сноуборда Естер Ледецка поднесе голямата изненада в супергигантския слалом при жените в Пьонгчанг, като завоюва олимпийската титла. Още по-интересното е, че тя ще участва в Пьонгчанг и в сноуборд състезанията.

 

 

Чехкинята поднесе една от най-големите сензации в цялата история на алпийските ски и грабна титлата, изпреварвайки само със стотна от секундата Анна Фенингер-Файт от Австрия, която вече приемаше поздравления за първото място. 22-годишната Ледецка направи невероятно състезание и сама не вярваше на очите си, когато хронометрите фиксираха първо постижение за нея от всички, пише gong.bg.

 

""

 

Само преди няколко седмици родената в Прага Естер спечели старта за Световната купа в паралелния слалом, проведен в Банско. "До днес си мислех, че съм по-добра в сноуборда", каза вече олимпийската шампионка Ледецка. "Останалите момичета не искаха да рискуват, сигурно са били под огромно напрежение. А аз просто исках да направя най-доброто си състезание", каза тя.

 

Друг интересен факт е, че Ледецка, която няма по-добро класиране от 29-о място в кариерата си, се състезава със ските на Микаела Шифрин, които взела назаем, след като американката реши да пропусне супергигантския слалом. 

 

""

 

 

Една от фаворитките в дисциплината Линдзи Вон, която остана едва шеста, също не можеше да повярва на случилото се. "Наистина е шокиращо. Иска ми се да притежавам нейната атлетичност и да прескачам от спорт на спорт. По време на олимпийски игри се случват много странни неща", сподели Вон.

 

Бронзът остана за Тина Вайратер, а голямата фаворитка Линдзи Вон завърши едва шеста, след като направи доста грешки. Само преди няколко седмица родената в Прага Естер спечели старта за Световната купа в параления слалом, проведен в Банско.

 

""

 

Класиране супергигантски слалом жени:

1. Eстер Ледецка (Чехия) 1:21.11 минути

2. Aнна Вайт (Австрия) 1:21.12

3. Tина Вайратер (Лихтенщайн) 1:21.22

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции