Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Сноудън обяви, че ще се върне в САЩ, ако му се гарантира справедлив процес
Сноудън обяви, че ще се върне в САЩ, ако му се гарантира справедлив процес
По света
09-18-19
добавено
603
прегледа

Едуард Сноудън, който живее в Русия, след като разкри тайните на американското разузнаване през 2013 г., заяви в понеделник, че би искал да се върне в САЩ, ако му бъде гарантиран справедлив процес, пише Си Ен Ен.

 

"Една от големите теми в Европа в момента е трябва ли Германия и Франция да ме поканят да получа убежище... И разбира се, бих искал да се върна в Съединените щати. Това е крайната цел. Но ако ще прекарам остатъка от живота си в затвора, единственото искане, което имам, е поне да получа справедлив процес. И това е единственото нещо, което правителството отказва да гарантира", посочи той.

 

В интервю за CBS, Сноудън добави: "Не искам парад. Не искам помилване. Не искам пускане. Това, което искам, е справедлив процес. И това е най-малкото, което всеки американец трябва да изисква."

 

ЕДУАРД СНОУДЪН ИСКА МАКРОН ДА МУ ДАДЕ УБЕЖИЩЕ ВЪВ ФРАНЦИЯ


Сноудън, бивш служител на Агенцията за национална сигурност на САЩ, е обвинен в шпионаж и кражба на държавно имущество в САЩ за изтичане на масиви информация за американските разузнавателни и надзорни операции в медиите.

 

Руското правителство му предостави убежище до 2020 г.

 

 

Източник: Си Ен Ен