Следва: Марешки с нов...

Собственикът на “дома на Навални” в Германия пусна пародия на нелепия репортаж на руската телевизия (видео)

15 Февруари 2021
0 4275

Седмица след нелепия репортаж на руската държавна телевизия, “уличаващ” луксозния живот на опозиционния лидер Навални по време на лечението му в Германия, собственикът на вилата във Фрайбург отговори с пародийно видео, предаде Булевард България.

С рижа перука на главата мъжът с канал във YouTube Tytus De Zoo имитира журналистката Анастасия Попова, обикаляйки помещение след помещение и се възхищава не четката за тоалетна, на парче злато по тоалетната чиния и на златистите ключалки на гардеробите. В близо 5-минутното видео, озаглавено “Дворецът във Фрайбург”, няма човешка реч, а само възклицания и звуци, изразяващи недвусмисленото удивление на героя от обстановката.

Миналата неделя телевизия „Россия-1“ реши да снима репортаж за вилата, в която Навални се е лекувал, и да съпостави „лукса“ с този от двореца на Владимир Путин в Геленджик. Задържаният руски опозиционер и Фонда за борба с корупцията издадоха най-секретния обект в Русия, струващ 100 млрд. рубли, а президентът отрече това да е неговия дворец.

Журналистка на държавната руска телевизия показа дома на Навални в Германия и стана за смях (видео)

Видеото на Анастасия Попова се стремеше да покаже, че Навални е похарчил 30 хиляди евро за престоя си във Фрайбург, а филмът му за имението на Путин, сниман в студио „Black Forest“, правело сметката 1 милион. Ясно е обаче, че луксът в двореца на руския президент е в много по-голям мащаб от скромната двуетажна къща в Германия, затова „Россия-1“ си помогна с широкоъгълен обектив и с коментари за високата стойност на германското обзавеждане.

При повторната обиколка на вилата, направена този път от собственика ѝ, се вижда, че кухнята, спалнята и останалите помещения са съвсем обикновени. Без да използва думи, той изказва възхищението си от плодовете на масата, завивките в спалнята и кръглата маса в кухнята. Изразява колко приятно изненадан е, когато вижда, че в къщата дори има кафе-машина и книги в библиотеката. Прави акцент върху „скъпия“ полилей и златистите ключалки на шкафовете.

Пародията приключва в басейна към къщата, който получи специално внимание в репортажа на Анастасия Попова. “Както виждаме, “пациентът” не се е лишил и от това – басейнът е 10 м на дължина и 5 м на ширина“, каза във видеото отпреди седмица една от най-големите поддръжнички на Путин. По-скоро обаче той прилича на голямо джакузи и въобще не е толкова „луксозен“.

След като „Россия-1“ опита да освети скъпия живот на Навални и семейството му от ноември 2020 г. до завръщането им в Русия, стана ясно, че журналистите се представили за гости от Белгия, за да бъдат допуснати във вилата във Фрайбург. Собственикът ѝ каза пред „Дожд“, че „белгийците“ пожелали да наемат къщата.

Алексей Навални кацна в Москва и веднага беше арестуван (видео)

Навални бе задържан през януари, когато се завърна от Германия след лечение в берлинската клиника „Шарите“. Според местните власти – той е нарушил условията по присъда по делото „Ив Роше“, тъй като не се е явявал редовно за подпис при служителите на реда. Затова условната му присъда бе превърната в ефективна и той бе осъден на 2 г. и 8 месеца лишаване от свобода в затвор тип „колония“.

Източник: Булевард България

Видео: YouTube

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции