<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=85628" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Възможно ли е...

Собствениците на заведения поискаха „двуседмичен тотален локдаун“ за всички

17 Март 2021
0 13373

„Двуседмичен тотален „локдаун“ поискаха от Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията, пише bTV.

Мотивите им са, че частично двуседмично затваряне на фитнеси, молове и заведения няма да доведе до нужните резултати за пречупване на кривата на разпространение на коронавируса.

„Всъщност, за пореден път никой не посочва какви са целите и при какви нива на разпространение на заразата, бизнесът ще заработи отново. Защото никой не ви вярва, че “локдаунът” ще е само за 14 дни. Подобен период на блокиране е възможен само, ако той обхваща абсолютно всички обекти и държавни институции, с изключение на тези от първа необходимост“, пишат от СЗБ и БАЗ.

Затягат мерките в София: Големите ученици минават онлайн, заведенията работят до 22 часа

„Двуседмичен, тотален локдаун! Това ще запази служителите ни. Това ще има найголям и гарантиран резултат. Това ще е най-справедливото решение“, призовават двете организации и поставят ултиматум на здравните власти: „Всичко или нищо?!?! Или отваряте всички бизнеси без ограничения, или затваряте всички!“.

„Настояваме за въвеждане на строга и всеобхващаща двуседмична карантина. Двуседмична! Нека всички заедно понесем отговорност за справянето с проблема и за неговото бързо решаване. В противен случай, ако отново само три сектора бъдат изправени пред това да понесат цялата тежест, за да постигнем неясни резултати, ние ще бъдем принудени да организираме масов протест! С едно-единствено искане – оставка на всички членове на НОЩ! Оставка за трите “Д”: Дискриминация, Демагогия, Диктатура. С три огромни Н: Недоверие, Недоволство, Недоумение“, се казва в позицията на СБЗ и БАЗ.

Според двете организации „отговорните лица – министърът на здравеопазването и всички членове на НОЩ, многократно доказаха, че са негодни да взимат качествени решения и да вдъхват доверие и кураж в обществото и бизнеса! И не, не управлявате най-добре в Европа пандемията!“.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции