Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Собственичката на "Артекс": Цветанов е клиент, оценил мощната енергийна защита на сградата
Собственичката на "Артекс": Цветанов е клиент, оценил мощната енергийна защита на сградата
Вземи EMBED
Loading the video...
03-21-19
добавено
42534
прегледа

Собственичката на строителната фирма "Артекс" арх. Весела Мирянова, продала имота на Цветан Цветанов, казва, че цената при една сделка е по лична преценка.

 

 

 


"Той заменя два негови стари апартамента с много луксозно обзавеждане. И получава един нов апартамент, но на шпакловка и замазка", каза за Нова тв арх. Весела Мирянова. И добави, че "не най-важното е печалбата от един апартамент". "И, след като нашата себестойност е около 500 евро на кв. м, какво ви притеснява, че сме продали с печалба. Да, имам такива апартаменти", обясни Мирянова в отговор на въпрос има ли и и друг апартамент в този квартал, който да е по 700 евро на квадратен метър.
 

 

Според нея Цветанов е оценил архитектурата на сградата, както никой друг клиент и от "Артекс" му предложили апартамент, който не се продавал.
 

 

"Просто той е клиент, който е оценил вложеното от младия архитект Пламен Мирянов в тази сграда - тази мощна енергийна защита на сградата, с вградения 91-ви псалм", допълни Мирянова.

 

Припомняме, че излязоха нови разкрития и прокурорска проверка за новия апартамент на Цветан Цветанов. Оказва се, че той е прехвърлил два апартамента на строителната фирма "Артекс" и още в същия ден те са продадени на негов бивш подчинен от предизборния щаб на ГЕРБ.

 

 

Самият Цветанов заяви, че няма от какво да се притеснява, защото е "изряден български гражданин".

 

 

Апартаментите, послужили за заменка при сделката с новия дом на Цветан Цветанов, са придобити в същия ден и при същия нотариус от бивш служител в ГЕРБ. Бившият компютърен специалист от ГЕРБ Симеон Велков купил апартаментите на Цветанов за 470 000 лева, разкрива сайтът "Свободна Европа".

 

 

Цветанов заяви, че Велков не е служител в политическа партия ГЕРБ. "Няма нищо, което да е незаконно. Няма никаква договорка, с когото и да било", категоричен бе заместник-председателят на управляващата партия.

 

 

Както "Свободна Европа" съобщи, Цветанов придобива апартамент от 239 кв. м за 387 438 лева, като дава два апартамента в друг квартал и доплаща 100 000 лева. Според пазарните цени квадратен метър в този район струва над 2500 евро. В сигнал до прокуратурата се твърди, че данъчната оценка е нереална, а цената - занижена драстично.

 

Източник: dir.bg