<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=90981" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Напрежение з...

Солиден строеж продължава да се извършва на плажа на Смокиня (видео)

07 Юни 2021
0 834

Багер копае основи за “преместваемите обекти” под дюните на плажа Смокините-север, виждаме от видео, публикувано във FB/Да запазим Корал.

За случая се разшумя преди близо месец, когато на плажа се появиха около 50 бетонни блока за строежа на заведение за бързо хранене от типа “лека конструкция”. Тогава от Министерство на туризма направиха проверка и излязоха със становище, че “при проверката не са установени вкопаване или изгребване на пясък, нито са засегнати прилежащите пясъчни дюни”.

Еколози и любители на мястото още тогава бяха потресени от очакваните размери на новостроящите се “леки конструкции” и как те ще се отразят на плажната ивица. Ето, че по-малко от месец след това на мястото лъсна багер, който откопава дълбоки ровове в пясъка за поставянето на въпросните 50 бетонни блокове. Всичко това зле прикрито зад полупрозрачни мрежи.

“Ето ви внесените материали при архитекта, какво е утвърдил, и ги е внесъл без забележка, 7 материала са внесени, плюс работно време на заведенията”, обясни преди време Иван Алексиев, концесионер на плажа.

Според строителната инспекция обаче няма издадени разрешения за строителство.

“Има утвърдени схеми, няма разрешения за извършване на каквито и да било други дейности към този момент и всичко останало е в момента в нарушение, заяви по-рано Румен Кисьов, заместник-кмет по строителството на Община Созопол.

Вижте как ще изглежда курортният комплекс, който се строи на “Алепу” (видео и снимки)

А ние за пореден път ставаме свидетели на обезобразяването на още един плаж, този път не с подпорна стена, а с “подпорен бар” на и без това вече силно застроеното ни родно Черноморие.

Източник: Министерство на туризма, bTV

Видео: FB/Да запазим Корал

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции