Следва: "Стомана&quo...

Соломон Паси: Солеймани е Дарт Вейдър и стои зад атентата в Сарафово (видео)

08 Януари 2020
0 2046

"Щом се говори за Трета световна война, значи е по-малко вероятно тя да се случи. Тя е най-вероятно да се случи, когато по-малко се говори за нея", заяви Соломон Паси, пред БНТ.

 

Основателят на Атлантическия клуб в България и бивш външен министър изброи две основни събития, които оформят контекста на случващото се в Близкия изток. Едното са военните учения, които правят съвместно Русия, Китай и Иран, другото са изборите в Съединените Американски Щати.

 

ИРАН УДАРИ С БАЛИСТИЧНИ РАКЕТИ АМЕРИКАНСКИ БАЗИ В ИРАК (ВИДЕО)

 

По думите му Иран е благодарен на България за това, че му е продавала оръжия по време на войната с Ирак. Освен това имаме много добри български дипломати и посланици, които са служили в Иран, така че България има някакви наследствени знания в тази страна, които могат да бъдат привнесени в общоевропейските усилия.

 

НАЙ-МАЛКО 35 ДУШИ БЯХА ПРЕМАЗАНИ НА ПОКЛОНЕНИЕТО НА ГЕНЕРАЛ СОЛЕЙМАНИ В ИРАН (ВИДЕО 18+)

 

Той призова да бъде формирана обща европейска позиция на фона на напрежението между Техеран и Вашингтон.

 

И заяви: "Касем Солеймани е много интелигентен човек и във военно отношение, и в политическо и в терористично отношение. От европейска гледна точка, той е от тъмната страна на силата, с изключение на годините, когато той е съюзник на Запада в борбата с "Ислямска държава". Неслучайно европейските лидери казаха, че няма да пролеят сълза за него, той има славата на Дарт Вейдър. Той причини войните в Йемен, в Сирия, в Либия, в Газа. Трябва да си дадем сметка, че той седи зад атентата в Бургас през 2012 г. Той не умря по унизителен начин, получи достойна смърт за един войник."

 

ДО КАКВО ЩЕ ДОВЕДЕ СМЪРТТА НА ГЕНЕРАЛ СОЛЕЙМАНИ?

 

Според него светът се намира в същата степен на сигурност, както и преди смъртта на Солеймани и едва ли настоящите събития ще предизвикат световен трус.

 

 

Източник: БНТ , Сега

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции