Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Софиянци се вдигат на протест заради поскъпващото парно
Софиянци се вдигат на протест заради поскъпващото парно
Нередности
03.04.17
добавено
672
прегледа

Протест срещу предложеното увеличение на цената на топлинната енергия в София за клиентите на "Топлофикация“ с близо 23% ще бъде организиран от недоволни граждани.

 

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) одобри поскъпване на природния газ у нас с близо 30% от 1 април. При повишаване на цената над 5 процента на синьото гориво, това се отразява върху тарифите на топлофикационните дружества, тъй като използват суровината за производството на топлинна и електрическа енергия. За 4 април е насрочено обществено обсъждане на предложеното от КЕВР увеличението на цените на парното и топлата вода и тока. Според предложението в експертния доклад повишението варира за различните градове между 18 и 38% заради спецификите на отделните топлофикации. За София се предлага увеличение с 22.70%.

 

Протестът, за който има разрешение от Столична община и СДВР, ще се организира на 4 април от 13.30 ч. пред сградата на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), когато ще е публичната дискусия. За 7 април е насрочено закрито заседание за вземане на окончателното решение, съобщава mediapool.bg.

 

Във фейсбук събитието може да се открие като "протест срещу безобразията на КЕВР“.