<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=41120" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Били Айлиш и ...

"София прайд" застана зад Ангел Джамбазки, след като Волен Сидеров го нарече "гей"

02 Октомври 2019
0 3730

Организацията, провеждаща гей парада в София излезе с декларация след снощното скандално участие на Волен Сидеров в БНТ. След като депутатът и кандидат за кмет на София нарече в национален ефир Ангел Джамбазки "гей", от "София прайд" обявиха: :"Категорично заставаме зад Ангел Джамбазки!“, съобщава Медиапул.

 

ВОЛЕН СИДЕРОВ ОТНОВО С ПРЕДИЗБОРНА ИЗЦЕПКА: ВДИГНА СКАНДАЛ В ЕФИРА НА БНТ (ВИДЕО)

 

Припомняме, че снощи лидерът на "Атака" се държа по скандален начин в предаването "Референдум", като се отнесе грубо с водещата Добрина Чешмеджиева и заради поведението му в студиото дори влезе полиция.

 

БНТ ЗАЩИТИ ДОБРИНА ЧЕШМЕДЖИЕВА: ТОВА БЕШЕ ПОСЛЕДНОТО УЧАСТИЕ НА ВОЛЕН СИДЕРОВ ПРИ НАС

 

Междувременно националистът нападна остро своя бивш коалиционен партньор, настоящ евродепутат и кандидат за кмет на София Ангел Джамбазки, който дори не беше в студиото на БНТ.

 

"Мога да предложа Джамбазки да отиде да оглави гей парада. Той е гей", каза лидерът на “Атака“, преди да му бъдат изключени микрофоните.

 

От организацията, която всяка година провежда гей парада в столицата, обявиха:

 

ВОЛЕН СИДЕРОВ ОТНОВО С ПРЕДИЗБОРНА ИЗЦЕПКА: ВДИГНА СКАНДАЛ В ЕФИРА НА БНТ (ВИДЕО)

 

“Осъждаме остро нападките на основа на действителна или предполагаема сексуална ориентация от страна на Сидеров, защото те нямат място в един цивилизован политически дебат в една европейска демократична държава. Да бъдеш гей не е позорно. Позорно е това да бъде използвано като компромат“.

 

“Подчертаваме, че ако господин Джамбазки преосмисли политическите си ценности, вратите на организационния комитет на прайда са отворени за всеки“, се казва още в позицията на “София прайд“.

 

 

 

 

Припомняме ви, че една от основните точки в предизборната програма на самия кандидат за столичен кмет Ангел Джамбазки също е забраняване на "София прайд".

 

Във видеото по-горе можете да видите част от скандала в ефира на националната телевизия снощи.

 

 

Източник: Медиапул

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции