Прокуратурата си вдига рейтинга, партията на Слави Трифонов е трета сила, според социолози

February 18, 2020
29 35
Коментари: 0

Одобрението за работата на прокуратурата се е повишило със 7%, сочат данни от проучване на “Тренд”. То е финансирано от в. “24 часа”.

 

Експертите коментират, че това не е изненада, защото традиционно при встъпването в длъжност на нов титуляр начело на институция се регистрира повишаване на доверието. Към това могат да се добавят и акциите на прокуратурата от началото на годината.

 

 

 

 

ГЕШЕВ ПОСЪВЕТВА БОЙКО БОРИСОВ И РУМЕН РАДЕВ ДА НЕ МУ ДАВАТ АКЪЛ И ПОСОКА (ВИДЕО)

 

Иначе ГЕРБ продължава да е първа политическа сила с малко над 2% преднина пред основния си опонент БСП. Партията на Бойко Борисов след местните избори се ползваше с традиционния бонус на победителя от вота, но този ефект вече е консумиран.

 

Кризата около водата в Перник вероятно също оказва влияние и това е довело до лека ерозия в подкрепата на основната управляваща партия. 

 

 

 

 

Сигурни участници към днешна дата изглеждат ГЕРБ (20.3%), БСП (18.1%), партията на Слави Трифонов (7.1%), ДПС (6.7%) и Демократична България (4%). ВМРО остава с 2.6% подкрепа от всички анкетирани, което запазва реални шансове за представителство на партията на Каракачанов в следващия парламент.

 

В проучването се регистрира лек спад на положителната оценка на работата на парламента (20%), докато правителството се държи на сходни нива (28%) в сравнение с последните месеци.

 

При оценката за работата на президента се отчита лека ерозия. Спадът вероятно се дължи на изнесените в публичното пространство разговори между него и командирът на Военновъздушните сили.

 

СЛАВИ ТРИФОНОВ ЗА ВТОРИ ПЪТ УЧРЕДИ ПАРТИЯТА СИ, ТОЗИ ПЪТ “ИМА ТАКЪВ НАРОД” (СНИМКИ)

 

В челната петица на министри с най-висока положителна оценка за работата си се нареждат Томислав Дончев с 30%, Красен Кралев (27%), Екатерина Захариева (26%), Младен Маринов (25%) и Емил Димитров (Ревизоро) с 25%.

 

В дъното на таблицата остават Деница Сачева (12%), Данаил Кирилов (12%), Марияна Николова (13%), Емил Караниколов (13%) и Росен Желязков (14%), като техните позиции се дължат по-скоро на слаба разпознаваемост към този момент.

 

 

Източник: “24 часа”

Снимка: Булфото

Коментари

Реакции

Следете разпространението на COVID-19 в реално време: