<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=106859" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Вижте как риб...

Спасиха дете от отвличане, след като то показа знак от ТикТок на случаен шофьор на пътя

08 Ноември 2021
0 6497

Изчезнала тийнейджърка беше спасена в САЩ, след като направила специфичен знак с ръка, който сигнализира за бедствие, опасност или домашно насилие.

Домашно куче, което убива патици и кокошки, се оказа лисица (снимки)

16-годишното дете било забелязано от случаен шофьор да пътува в сребриста Тойота близо до Кентъки на 4 ноември. Случайният водач, видял знака с ръка, отправен от детето към него, се обадил в полицията. Той съобщил, че тези жестове са известни в платформата TikTok и означават домашно насилие, посланието е: “Имам нужда от помощ”.

Обаждащият се на властите човек заявил също, че детето наистина изглеждало в беда, то се возело при по-възрастен мъж.

Полицаите прихванали Тойотата и я спрели. Оказало се, че дни по-рано момичето е било обявено от родителите си за изчезнало. Властите твърдят, че тя наистина умишлено се е опитвала да привлече вниманието на шофьорите да се обадят на 911.

За отвличането е арестуван 61-годишният Джеймс Хърбърт Брик.

Смята се, че жестът, използван от тийнейджърката, за да сигнализира за насилие или опасност, е бил въведен за първи път от Канадската женска фондация миналата година. Той е приет от жени по целия свят, които трябва дискретно да помолят за помощ или да покажат, че са в беда.

Жестът е с ръка нагоре, дланта навън, с прибран палец, след което сгъване на пръстите надолу.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции