Специализираният наказателен съд остави Нено Димов в ареста

18 Февруари 2020
45 281

Бившият министър на околната среда и водите Нено Димов остава в ареста, реши Специализираният наказателен съд остави. Мотивът е, че има опасност той да повлияе на свидетелите и да извърши ново престъпление. Според магистратите обаче, няма опасност Димов да се укрие, пише Dir.bg.

 

В мотивите си магистратите заявиха още, че от показанията на свидетелите и доказателства по делото има обосновано предположение на съпричастността към обвинението. 

 

НЕНО ДИМОВ ОКОНЧАТЕЛНО ОСТАВА В АРЕСТА, ОБВИНЕН Е И ЗА ЦЕНАТА НА ПРОМИШЛЕНАТА ВОДА

 

По-рано защитата на бившия екоминистър поиска мярката му за неотклонение “задържане под стража” да бъде изменена в по-лека.

 

Днешното решение подлежи на обжалване в тридневен срок. Ако решението бъде обжалвано, съдебното заседание ще се гледа на 25 февруари.

 

Наблюдаващият прокурор по делото Ангел Кънев остана доволен от определението на съда. Според него към настоящия момент няма нови обстоятелства, които да налагат изменение на наложената мярка на Нено Димов – “задържане под стража”.

 

Адвокат Ина Лулчева, подзащитник на Нено Димов, заяви, че ще обжалва определението на съда. Според нея това е показало, че прокуратурата не се налага да работи по мерките, а съдът ѝ върши работата. Тя посочи, че от един месец нищо не се правело по делото и нямало да се разпитват свидетели, защото Нено Димов е обвинен за действия като министър, а те се вършат с правни актове.

 

НЕНО ДИМОВ Е ОБВИНЕН ЗА УМИШЛЕНА БЕЗСТОПАНСТВЕНОСТ, ЩЕТИТЕ СА ЗА 11 МЛН. ЛВ.

 

Според прокуратурата, ексминистърът на околната среда не е положил достатъчно грижи за управлението и стопанисването на водния ресурс на язовир “Студена”, с което допринесъл за недостиг на вода за питейни и битови нужди за населението на Перник.

 

Вижте по-горе във видеото и няколко други причини за оставката на Димов, подбрани от екипа на “Господарите”.

 

Източник: Dir.bg

Снимка: Булфото

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции