Следва: Още по-коварн...

Специализираният съд острани кмета на Червен бряг (видео)

27 Март 2019
28 1169

След поредица репортажи на "Господари на ефира" за злоупотребите с обществени поръчки в Червен бряг, Специализираният съд острани кмета на общината Данаил Вълов заради повдигнато обвинение от прокуратурата за длъжностно престъпление.

 

 

КАК СЕ РАЗДАВАТ ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ В ОБЩИНА ЧЕРВЕН БРЯГ?

 

 

На 20 март 2019 г. той бе обвинен за длъжностно престъпление за това, че през 2017 г., като публичен възложител по Закона за обществените поръчки, е нарушил служебните си задължения и без да са били налице основания в закона, е прекратил обществена поръчка за доставка на топъл обяд за социално слаби в Червен бряг и гр. Койнаре. 

 

Дани Йорданов ще се срещне с лицата, замесени в скандалната обществена поръчка в Червен бряг

 

По този начин той е облагодетелствал две свързани с него фирми. На Вълов беше наложена парична гаранция в размер на 75 000 лева.

 

БЯСНО ПАЗЕНЕ НА КМЕТА НА ЧЕРВЕН БРЯГ – ДЪРПАНЕ, ВИКОВЕ И ШУШАНА

 

Съдът мотивира отстраняването от длъжност с това, че са налице достатъчно основания да се счита, че служебното положение на обвиняемия ще създаде пречки за обективно, всестранно и пълно изясняване на обстоятелствата по делото. Този извод се извежда от отговорното служебно положение на обвиняемия и правомощията му да ръководи дейността на цялата общинска администрация, се казва в съобщение на прокуратурата.

 

 

Източник: Сега

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции