<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=34633" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Министър Бои...

Спецпрокуратурата влезе в Министерството на културата

30 Януари 2019
0 474

Прокурори от Специализираната прокуратура влязоха в Министерството на културата.

 

Очаква се да бъде иззета документация, свързана с изнесените от депутата от БСП Елена Йончева данни. По-рано тя разпространи аудиозапис, за който твърди, че уличава министъра на културата Боил Банов, че като заместник-министър през 2016 г. е искал да спести на изпълнителя на ремонта на Ларгото 700 000 лева неустойки заради забавянето на ремонта.

 

Проверката на прокуратурата трябва да приключи в срок до 2 месеца, като има опция за удължаване с още 1 месец.

 

В същото време говорителят на главния прокурор – Румяна Арнаудорва заяви, че данните, които са изнесени, сочат евентуално извършени престъпления по служба и безстопанственост.

 

„Екип от трима прокурори ще стартира днес проверка, като се изиска цялата документация по случая. Ще бъдат снети обяснения от всички лица, които имат информация по случая, за да бъде изяснено това, което ни е необходимо да решим дали да започнем наказателно производство“, заяви Арнаудова.

 

„Когато прослушахме тези записи, разпознахме гласове на хора, които считаме за автори на престъпленията. Ще поканим тези хора на разговор“, уточни говорителят на главния прокурор.

 

„Фактът, че главният прокурор се самосезира, е законен довод за започване на проверка. Поалагаме максимални усилия максимално бързо да стигнем до извод има ли престъпление илио не. По този начин действахме и когато имаше сигнал от тримата представители на ГЕРБ за г-жа Елена Йончева“, каза още Румяна Арнаудова.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции