Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Спечелете две покани за уникалния "Концерт на 8 рояла" в зала 1 на НДК
Спечелете две покани за уникалния "Концерт на 8 рояла" в зала 1 на НДК
11-14-19
добавено
825
прегледа

В следващите дни София, Пловдив, Варна и Велико Търново ще посрещнат уникалното музикално събитие "Концерт на 8 рояла", а специално за него 16 музикални светила от 9 държави вече пристигнаха в България.

 

Днес двама от нашите читатели ще могат да спечелят покани за уникалното музикално събитие, като отговорят на един въпрос, свързан с концерта. Той ще бъде обявен днес след 11:30 на фейсбук страницата ни Господари на ефира (Gospodari na efira) - Official Page. Победителите ще бъдат избрани чрез жребий.

 

"КОНЦЕРТ НА 8 РОЯЛА" СЪБИРА В БЪЛГАРИЯ 16 МУЗИКАЛНИ СВЕТИЛА ОТ 9 ДЪРЖАВИ

 

Музикантите за голямото събитие долетяха от цял свят още в понеделник и вече репетират заедно в Пловдив, където е откриващия концерт. Турнето е до такава степен специално за света на класическата музика, че фирмата "Щайнгребер" - водещ производител на рояли - застава зад него, изпращайки 4 от своите инструменти-шедьоври в знак на подкрепа. 

 

 

 

 

Германската семейна фирма, с над 200-годишна история, задава най-високия стандарт в своята сфера. Сътрудничеството им с Маестро Байнов, идеолог на проекта, датира от десетки години. Самият той споделя, че е поласкан от оценката им.

 

"За първи път в България  ще бъде изпълнена "Рапсодия в синьо" на Гершуин на няколко рояла. Моята транскрипция на това произведение сме я свирили по цял свят с огромен успех. Сега за първи път  ще бъде изпълнена в родината ми", разкрива подробности за събитието маестрото.

 

Отново за първи път, в Пловдив в зала С. И. Л. А., ще се осъществи концерт с 360 градуса видимост.  Pоялите ще бъдат специално озвучени, няма да се разчита само на акустичния звук, като така всеки един зрител ще се наслади на концерта по най-добрия начин. 

 

Диригент на уникалното събитие е един от големите наши диригенти - Григор Паликаров.

 

Пианистите са подбрани измежду най-добрите лично от Маестро Байнов. Те са от 9 държави на 3 континента.

 

 

 

 

Луиджи Казели е професор  в Академията в Болоня. Мери Уу е професор в Chinese University в Хонг-Конг. Зузана Суханова е доктор по пиано в Братислава. Всички останали музиканти са доценти по пиано в академии, консерватории и университети в своите държави.

 

Ето и датите на турнето:

 

ПЛОВДИВ на 16 ноември.

СОФИЯ, Зала 1 на НДК – 18 ноември

ВЕЛИКО ТЪРНОВО – ДКС Васил Левски – 21 ноември

ВАРНА – ДКС Варна – 23 ноември

 

 

Участвайте в нашата игра днес и спечелете билет за Зала 1 на НДК!