<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=74202" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Радев на свой...

Според Борисов България е реагирала най-бързо и адекватно на заплахата от Covid-19

24 Септември 2020
0 406

Според премиера Бойко Борисов, България най-бързо и адекватно е реагирала и на здравната, и на икономическата заплаха от Covid-пандемията. В пост във Фейсбук той заяви, че мерките са започнали да действат отрано и са обхванали много хора.

Ето и какво гласи цялата публикация:

“България най-бързо и адекватно реагира и на здравната, и на икономическата заплаха от COVID пандемията. Мерките ни започнаха да действат отрано и обхванаха много хора. Само по схемата 60/40 над 300 000 работни места бяха запазени. Бяхме една от първите страни, които въведоха мярката и резултатите до момента показват, че тя работи отлично. Паралелно с това за най-засегнатите от кризата сектори “Транспорт”, “Хотелиерство и ресторантьорство” и “Туризъм” трансформирахме мярката на 80/20, вследствие на което над 700 фирми ще бъдат подпомогнати с общо 43,5 млн. лв. Български малки и микро фирми получиха безвъзмездно близо 110 млн. лв., а до средните предприятия ще достигне ресурс от 200 млн.лв. Ако мерките на правителството не действаха, безработицата щеше да е 14%, а сега тя е на ниво – 7,5%.

Световните експерти са единодушни, че най-трудните времена за здравните ни системи и икономики предстоят. Трябва да бъдем разумни и гъвкави във своите решения, за да минимизираме щетите от кризата. Но както се вижда и от данните, на прав път сме!”

Източник: Фейсбук – Бойко Борисов

Снимка: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции