Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Сръбските власти крият 5 дни смъртта на оператора Асен Петров
Сръбските власти крият 5 дни смъртта на оператора Асен Петров
Нередности
10.01.17
добавено
24657
прегледа

Днес стана ясно, че изчезналият в Белград видеооператор Асен Петров е бил открит мъртъв още на 4 януари. Сръбските власти обаче не са уведомили българските си колеги за това. Асен е открит в 23:40 часа пред сграда на улица "Милутин Миланкович" №30 в покрайнините на Белград, пише "24 часа".

 

Тази сутрин от българското Министерство на външните работи (МВнР) съобщиха, че очакват информация по случая от посолството ни в Белград. До момента смъртта на Асен не е потвърдена официално от българските власти.

 

Остава неясно и местоположението на двете момичета, които са били с момчето. По неофициална информация имената им са Борислава Ненкова и Михаела Маринова.

 

Тялото на Асен се намира в белградската съдебна медицина.

 

В понеделник семейството на момчето отправи призив за помощ, след като той не се обадил няколко дни. Видеооператорът заминал за Белград заедно с двете момичета, като трябвало да се върне още в петък. Това обаче не се случило, а телефонът му бил изключен при опити на разтревожените близки да се свържат с Асен.

 

Проверка на Външно министерство тогава не намери името на българина сред закъсалите по пътищата на Сърбия. Той е предаден за издирване в Трето районно управление.