<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=46340" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Младоженец п...

Статуята на Златан Ибрахимович в Малмьо бе премахната след вандалски прояви върху нея (видео)

06 Януари 2020
0 5630

След седмици прояви на вандализъм, спорната статуя на Златан Ибрахимович в Малмьо най-накрая бе съборена.

 

Статуята, който се намира пред стадиона на футболния клуб на Малмьо, бе отрязана в областта на краката, което доведе до нейното премахване в неделя. На главата на легендарния играч била окачена тъмната разновидност на футболната фланелка на Швеция.

 

Ибрахимович, който наскоро се присъедини към италианския гранд "Милан", разгневи феновете на "Малмьо", неговия дебютен клуб, когато през ноември купи дял в конкурентния в първенството на Швеция отбор "Хамарби", и подчерта желанието си да направи отбора от Стокхолм „най-добрия в Скандинавия“

 

Часове след като новината бе обявена, статуята на Ибрахимович, която бе открита през октомври от Шведската футболна асоциация в памет на един от най-големите играчи на страната, беше нападната, като вандали се опитали да я подпалят и да рисуват графити по нея.

 

Миналия месец имаше опит да се отрежат краката на бронзовата статуя, която също така бе напръскана със сребърна боя и носът ѝ бе отрязан.

 

„Разбирам, че феновете в Малмьо са разочаровани, но те преминават всички граници, когато вандализират статуята по този начин“, каза генералният секретар на шведската футболна асоциация Хакан Шостранд.

 

Независимо от факта, че статуята е била съборена и премахната, тя ще бъде поставена обратно в най-кратки срокове. За момента няма съобщения за извършени арести по случая.

 

 

Източник: The Guardian

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции