<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=76062" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Западни меди...

Столичната полиция излъгала за намерените бомби преди погрома над протестиращи на 2 септември?

20 Октомври 2020
0 1047

Министерството на вътрешните работи (МВР) не е представило никакви доказателства за твърденията си, че преди първото “Велико Народно Въстание” срещу кабинета на Бойко Борисов на 2 септември протестиращите са скрили коктейли “Молотов” и други самоделни взривни устройства в палатковите лагери пред Министерски съвет, СУ “Св. Климент Охридски” и Орлов мост.  На първото заседание по делото, което гражданската организация “БОЕЦ” води срещу силовото ведомство с искане да докаже изказванията на ръководството си, не е присъствал негов представител.

Информацията съобщиха от “БОЕЦ” на сайта си.  

Множество сигнали за полицейско насилие противоречат на твърденията от брифинга на МВР

This image has an empty alt attribute; its file name is screenshot.1-5-1024x607.jpg

Ето го цялото съобщение:

“На делото от страна на СДВР не се яви никой, а “БОЕЦ” бяхме представени от Георги Георгиев. В хода на съдебното заседание стана ясно, че административният съд във Видин е уважил нашето искане и е изисквал от СДВР преписката, образувана след внасянето на заявлението ни по Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ). От представените документи е видно, че в нощта на 02 срещу 3.09.2020г. при разбиването на палатковите лагери не са намерени самоделни взривни устройства, не са иззети такива и не е образувано нито едно досъдебно производство в тази връзка. Приложени са справки от всички Районни управления на територията на СДВР”, пишат от организацията.

“Като част от организаторите на протестите и блокадата на Орлов мост “БОЕЦ” знаехме, че това са гнусни лъжи, имащи за цел да оправдаят полицейското насилие и бруталните действия на МВР, както и да омаскарят и представят нас, протестиращите, едва ли не  като терористи. МВР в ролята на кафява медия и бухалка на мафията!”, коментират още от гражданското сдружение.

Оттам отбелязват, че след първото „Велико въстание” СДВР даде брифинг на 3 септември, на който шефът на столичната полиция Георги Хаджиев заяви, че в палатките са скрити и намерени самоделни взривни устройства и коктейл „Молотов”, които са били предназначени за използване срещу полицията. Това, според организацията, е дало основание на МВР за извършения погром върху мирно протестиращите граждани, за разбиване на блокадите и за унищожаване на палатковите лагери.

This image has an empty alt attribute; its file name is Протест-2-септември-ескалация-02-1024x683.jpg

 „Широко прокламираните палаткови лагери се оказаха много добро прикритие за складиране на самоделни взривни устройства и на павета. След като установихме, че част от самоделните взривни устройства се вадят от палатковите лагери, взехме решение и в 03.00ч. стартирахме операция по премахването на блокадите на Орлов мост и СУ”, каза Хаджиев на 3 септември. 

На 07.09.2020г. БОЕЦ внася заявление по реда на Закона за достъпа до обществена информация до СДВР, с което се изисква  информация за „намерените“ взривни устройства, за начина, по който те са иззети и за броя на образуваните досъдебни производства в тази връзка. След мълчалив отказ, БОЕЦ завежда дело в Административен съд – Видин, първото заседание по което се състоя вчера.

This image has an empty alt attribute; its file name is New-Project-2020-09-03T170543.352-1024x576.jpg

Полицаи брутално бият протестиращи в София, скрити зад колоните на Министерски съвет (видео и снимки)

По-горе можете да гледате видео на “Господарите” от нощта на 2-ри септември, когато се проведе второто “Велико народно въстание” на протестиращите.

Източник: “БОЕЦ”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Пепа Илиева

    20 Октомври 2020

    Ето, това са тези, на които 66% от българските граждани искат оставките,- лъжци!

Реакции