Следва: Двегодишното...

"Стомана" твърдят, че са пред спиране заради водната криза, а според кмета на Перник си имат варианти (видео)

08 Януари 2020
0 575

Заради водната криза в Перник има риск работниците на завод "Стомана" да бъдат пуснати в неплатен отпуск. От предприятието са поискали минимални количества от язовир "Студена", за да могат да възстановят работа, тъй като водата за производствени нужди е на приключване, стана ясно в ефира на бТВ.

 

 

"Ако не получим някакви минимални количества и трябва да натоварим напълно завода, ще трябва да преместим поръчки в други заводи на групата, които са извън България, за съжаление“, обясни Константин Стаменов, който е управляващ представител на "Стомана Индъстри".

 

 

Казусът поставя под въпрос работните места на около 1500 души, които има вероятност да бъдат пуснати в неплатен отпуск. Това означава, че около 4000 души – заедно със семействата на работниците ще бъдат засегнати.

 

 

КМЕТЪТ НА ПЕРНИК: ЯНУАРИ И ФЕВРУАРИ ЩЕ СА БОЛЕЗНЕНИ

 

 

В сряда в ефира на Тази сутрин по БНТ кметът на града Станислав Владимиров коментира ситуацията и заяви: "Няма как. Аз имах разговор с ръководството на "Стомана Перник". Да, това е стратегическо предприятие за България, една от най-големите стопански единици в нашата икономика, но няма как сега да се подава вода".

 

 

И допълни: "Вижте, аз мисля, че "Стомана Перник" е огромно сериозно предприятие и ръководството има варианти. Те и в дългосрочен план трябва да помислят какви резерви имат за водочерпене, особено в такива критични ситуации".

 

 

ПРОКУРАТУРАТА: НЕНО ДИМОВ И ПЕТЯ АВРАМОВА НОСЯТ ВИНА ЗА КРИЗАТА С ВОДАТА В ПЕРНИК

 

 

Източник: бТВБНТ

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции