Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Стопаните от Странджа отново на протест, призовават за подкрепа
Стопаните от Странджа отново на протест, призовават за подкрепа
08-10-18
добавено
418
прегледа

 

Днес, 10 август от 8.30 ч. собственици на ферми с вече евтаназирани животни, хора от застрашени стопанства и техни подръжници организират протест срещу действията на БАБХ и Министерство на земеделието, храните и горите. 


Протестиращите от редица села в Ямболска област ще се съберат на пътя при разклона за с. Мамарчево. За 999 протестиращите заявиха, че ще настояват за ясна и конкретна информация от страна на Агенцията по храните, относно решенията и действията на ветеринарните власти.

 

Припомняме, че на 12 юли 2018 с масов протест на фермери, отново на разклона на с. Мамарчево, хората настояваха за прозрачност в действията на БАБХ и изказаха съмнения в тяхната законност. В същия ден, по време на протеста, започна евтаназията на овце и кози в с. Крайново. 

 

Източник: Radio999bg.com