<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=80545" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Няма спад в б...

Стотици българи са в капан между Великобритания и Европа (видео)

23 Декември 2020
0 209

Новият щам на коронавируса създаде големи затруднения за стотици българи, пътуващи между Великобритания и Европа, предаде bTV.

Около 200 наши тежкотоварни камиона бяха блокирани, заради изолацията на Острова, породена от новия щам на коронавируса.

Транспортен хаос във Великобритания: Летища и гари са блокирани от желаещи да отпътуват (видео)

По информация на посолството ни в Лондон, към вчерашния ден на улицата в изчакване има и семейства, които са пътували към България с лични автомобили. Сред тях и 8 бебета.

Всички те са в добро състояние и на оживен район с достъп до стоки от първа необхдимост. Очаква се пропускането им да се случи в близките часове.

То ще е свързано с отрицателен PCR или антигенен тест.

Стотици българи са в капан между Великобритания и Европа (видео)

В „Тази сутрин“ шофьорът на тежкотоварен камион Валентин Иванов обясни, че на летището край град Манстън са блокирани над 6000 камиона. Сред шофьорите на границата между Великобритания и Франция има българи, холандци, италианци и други.

„В момента изчакваме решението дали ще се правят бързи тестове, с които ще можем да тръгнем към Франция“, каза Иванов.

Късно снощи от Париж обявиха, че срещу негативен PCR или антигенен тест, направен до 72 ч., ще допускат граждани на ЕС от Острова на тяхна територия. Всички пътници, независимо от транспорта, който използват – въздушен, морски или сухоземен, са задължени да представят на френските гранични власти въпросните лабораторни документи, ако искат да напуснат Кралството.

По думите на българския шофьор тази информация все още не е стигнала до тях, както и че няма лаборанти, които да правят тестове на летището.

„48 ч. изчакваме, за да видим какво ще се случи. Надявам се да има развитие и да преминем през Ламанша“, заяви шофьорът и добави, че са се свързали с българското посолство в Лондон, откъдето са им казали какво ще е необходимо, за да напуснат Острова.

Иванов разказа, че условията на летището са приемливи – раздадена им е вода и храна. Той сподели, че е подготвен да изчака, колкото е необходимо и дори да посрещне Бъдни вечер и Коледа в блокадата.

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции