<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=58290" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Излезе втора ...

Стотици се наредиха за марихуана, след като Нидерландия обяви, че затваря кофишоповете заради коронавируса (видео и снимки)

16 Март 2020
2 16417

Стотици хора се втурнаха към кофишоповете в Нидерландия точно преди да влязат в сила новите правителствени спешни мерки за борба с пандемията от коронавирус.

Политиката бе въведена около 17:30 ч. в неделя и даде срок на всички ресторанти, барове, кафенета, фитнес центрове, сауни, секс клубове и кафенета да затворят вратите си от 18:00 ч. в неделя до 6-ти април.

Веселата и усмихната жена на име Дий е една от многото, които се втурнали към кофишоповете, опитвайки се да направят последната си покупка преди затварянето им, тъй като в противен случай е трябвало да чакат три седмици преди отново да се снабдят с канабис или хашиш, без риск от наказателно преследване.

“Дойдох да си купя, защото научих, че всичко ще бъде спряно за следващите няколко седмици. Просто си мисля, че в един момент ще ми липсват идеи какво да правя у дома”, каза Дий пред “NL Times”.

Кофишопът “Best Friends” се опитал да обслужи десетки клиенти, преди да затвори, като един от продавачите заяви, че хората се втурнали да си купуват марихуана веднага, след като новият регламент бил обявен.

“Имаше 30 или 40 души почти мигновено, след като правителството каза, че трябва да затворим, като много от тях не успяха да си закупят това, което искаха”, каза той пред “NL Times”.

Положението беше същото в останалите градове в цялата страна, включително в Бреда, Неймеген и Утрехт, където имаше дълги опашки пред вратите на кофи шоповете.

Източник: NL Times

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции