<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=86176" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: РЗИ състави п...

Стотици се наредиха на опашка, за да се сбогуват с великата Татяна Лолова (снимки)

26 Март 2021
0 1166

Стотици жители и гости на столицата се стекоха в Сатиричния театър на поклонението пред любимата на поколения българи актриса Татяна Лолова.

Сред чакащите пред входа на ул. Стефан Караджа бяха близки, колеги, почитатели и официални лица, сред които се забелязваха столичният кмет Йорданка Фандъкова, екс-министъра накултурата Вежди Рашидов и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Най-широката усмивка на българското кино и театър и с неподражаем талант – така описаха Татяна Лолова нейни колеги и почитатели. Освен да оставят цвете хората имаха възможността да си вземат и частица от обичаната актриса под формата на картички с неин автограф.

“Един от последните мохикани си отиде, едно поколение излетя”, каза Мария Статулова и добави, че трябва да ги помним с добро, със смях, с радост и с красота.

Почина голямата българска актриса Татяна Лолова

Директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов каза, че в такива мигове трябва да се огледаме в загубата, която имаме и да си дадем сметка, че не всеки ден се раждат такива хора.

Стотици се наредиха на опашка, за да се сбогуват с великата Татяна Лолова (снимки)

„Ние губим един от големите си примери за това как светът може да изглежда наистина – усмихнат, да изглежда светещ. Таня ни даде един изключително топъл, усмихнат пример за това как трябва да стъпваме по тази земя”, каза Сърменов.

Кметът на София Йорданка Фандъкова коментира, че Татяна Лолова е слънце за нея, което никога няма да я напусне.

Стотици се наредиха на опашка, за да се сбогуват с великата Татяна Лолова (снимки)

“Днес се покланяме пред нейната памет, пред нейния талант и изкуството. Една от най-обичаните български актриси си отиде, но ни остави усмивката си. Тази усмивка винаги ще бъде с нас и мисля, че всички българи ще я запомним с това и ще продължим да се усмихваме, когато я видим в нейните прекрасни роли“, каза Фандъкова.

Стотици се наредиха на опашка, за да се сбогуват с великата Татяна Лолова (снимки)

Вежди Рашидов добави, че Лолова е била велик човек и също се поклони пред нея. „Вулкан беше – изригваше. Такива хора се помнят много дълго. Изключителна жена, а да не говорим за таланта й. От изчезващия вид – такъв човек“, заяви Рашидов.

Изгубихме любимата Татяна Лолова (видео)

Погребението на голямата актриса ще се състои в тесен семеен кръг.

Източник: bTV

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции