Следва: Рязък скок в ...

Стотици хора нарушиха социалната дистанция, за да аплодират медици от Уестминстърския мост в Лондон (видео)

24 Април 2020
42 2998

Стотици хора бяха критикувани, след като пренебрегнаха правилата за социално дистанциране заради Covid-19, за да аплодират служителите на Националната здравна служба (NHS) на Уестминстърския мост, пише Daily Mail.

Шокиращи кадри показаха, че членовете на обществеността ясно се противопоставят на насоките да останат на разстояние един от друг. Всички те взеха участие в поздрава на Clap for Carers за медицинските лица на първа линия.

Само преди седмица шефката на лондонската полиция Кресида Дик бе критикувана в социалните медии, след като се присъедини към огромни тълпи хора в центъра на Лондон, за да участва в седмичното събитие. Тя бе описана като „най-лошият комисар на всички времена“.

Сцените от четвъртък вечер показват как лондончани спират за минута, за да ръкопляскат на смелите служители на NHS за пета поредна седмица. След като кадри и изображения от събитието се разпространиха в социалните медии, мнозина се нахвърлиха върху ясното нарушение на правилата за заключване.

„Нищо чудно, че имаме стотици смъртни случаи ден след ден от #coronavirus и #ClapForCarers“, коментира потребител в мрежата.

От „Даунинг Стрийт“ 10 отговориха, като призоваха хората да следват указанията за социално дистанциране.

„Бихме помолили всички да поемат отговорност и да се придържат към правилата за социално дистанциране, за да можем спокойно да проявим признателността си към онези, които работят така усилено за борба с коронавируса“, пише в съобщение оттам.

Междувременно принц Уилям, Кейт Мидълтън и техните деца също се присъединиха към инициативата Clap for Carers. Кралската двойка застана редом до принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи.

Премиерът Борис Джонсън, който все още се възстановява от вируса, също ръкопляска, заедно с годеницата си Кари.

Източник: Daily Mail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции