Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Страх ли ги е мутрите от полицаи и прокурори?
Страх ли ги е мутрите от полицаи и прокурори?
gospodari.com
08-13-19
добавено
1976
прегледа

"Една дузина мъже нахлуват в лъскаво заведение в София посред бял ден. Започват да трошат мебели пред очите на десетки изумени клиенти. Те изобщо не крият лицата си, независимо че очевидно мястото е опасано с камери. Безпардонно вадят ножове и режат столове, дивани. Не им пука от МВР, прокуратура, служби, правителство. Мутрите си тръгват, като крещят: "Шефът да се обади на когото трябва, за да се разберат". Никой не се обажда на полицията. Нито от потърпевшите. Нито от свидетелите.

 

Не, това не е случка от мутренските времена на 90-те години. Главни действащи лица в нея не са СИК, ВИС-1, 2 или 3. Става дума за съвсем прясна история, от 18 часа на 12 август 2019 г."

 

Това пише в. Сега в коментар за инцидента, при който група мъже потрошиха заведение в София. МВР заяви, че става дума за неуредени отношения между бизнеспартньори и обяви, че времената на подобни инциденти са отминални, а държавата няма да позволи подобни прояви.

 

Трима са задържани за мутренския погром в заведение в София

 

"Последва "мълниеносна реакция" на МВР, изразяваща се в нелепи заклинания как въпросната случка категорично не показвала връщане на мутренските години, че не ставало дума за изнудване и рекет, а просто за неуредени бизнес отношения между съдружници", пише още в. "Сега".

 

"Сякаш това успокоява някого - формално погледнато, и мутрите се пребиваха и избиваха по същата причина. Вече имало задържани и щял да бъде привикан целият криминален контингент в полицията на "профилактика" (каквато беше практиката в онези мутренски времена, към които не се връщаме). Само дето не "посъветваха" гражданите да не ходят по ресторанти или да залягат под масите, като видят дебеловрати, по челния пример на един бивш главен секретар на МВР.

 

Очевидно МВР и прокуратурата не осъзнават или не желаят да признаят пълния си провал. Достатъчно доказателство за него е фактът, че спорещите страни изобщо не се и опитват да решават взаимоотношенията помежду си по нормален и законен начин. И че изобщо не им пука дали някой ги снима, арестува, заклеймява. Защото са сигурни, че ще им се размине. Противно на десетките очевидци, които са убедени, че няма да получат никаква защита от правоохранителната система.

 

Целият коментар на в. "Сега"