<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=67829" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Връщат пътув...

Стряскащи сателитни кадри сравняват дивите ни плажове преди с бетона на първа линия сега (видео и снимки)

29 Юни 2020
0 32775

Във фейсбук се появи поредица от наистина стряскащи сателитни снимки на прекрасни диви кътчета от родното ни Черноморие – в положението, в което са били преди 15-17 години и бетонирания им вид в настоящето. Повечето скрийншотове от сегашния им вид са от 2019 година.

Топ 5 причини да изберем родното Черноморие това лято (Коментарът на “Господарите”)

Свети Влас – 2003 г.
Свети Влас – 2019 г.

Кадрите от Google Earth са качени от потребител на име Борислав Борисов, който е кръстил албума си #БЕТОНОФРЕНИЯ – име, което много точно описва случващото се по нашето крайбрежие през последните десетилетия.

Топ 8 на родното Бетономорие: грозно и нагло (Господари на Уеба)

Робинзон – между Св.Влас и Елените – 2003 г.
Робинзон – 2019 г.

Ето какво е написал самият Борислав в поста към шокиращите снимки:

“Създавам албума, за да видят всички черно на бяло до какво водят престъпленията срещу природата! Архитекти, общини, инспекции, министерства – всички те участват в бетонирането на нашата природа. И всеки един, който бездейства е съучастник в това унищожение!!! Синеморец, Резово, Крапец и всички останали небетонирани крайбрежия ги очаква една и съща участ, ако само се цъка с език и се гледа отстрани. Ако не се обединим и не протестираме да се спре бетонирането на “Зона А”, чрез коренни промени в ЗУЧК – никой от власт имащите няма да го предложи или направи!!!”

Иракли – 2003 г.
Иракли – 2019 г.

  Интересно колко ли от тези комплекси, накацали по дюните, плажовете и скалите на първа линия са с изрядни документи, и построени по всички закони на държавата ни?

Иканталъка – 2005 г.
Иканталъка – 2017 г.

За съжаление места, каквито виждаме в снимките от 2003 г., по българското крайбрежие останаха да се броят на пръсти. А надеждите на всички ни поне те да оцелеят, стават все по-малки.

Скандално: 23 нови строежа са предвидени в защитената зона “Алепу” (видео и снимки)

Обзор-юг – 2003 г.
Обзор-юг – 2019 г.

Всички снимки можете да разгледате във видеото горе.

Източник: #БЕТОНОФРЕНИЯ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Krasimir Nikiforov

    04 Юли 2020

    Вижте кадрите.След това отидете и се погледнете в огледалото.Това е благодарение и на вас-с какво попречихме всички ние на тази и не само на тазивандалщина? Всички сме си виновни за дереджето с нашето бездействие!

Реакции