Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Студиото "Legendary" обяви нов сериал от вселената на "Дюн"
Студиото "Legendary" обяви нов сериал от вселената на "Дюн"
По света
06-11-19
добавено
307
прегледа

Студиото "Legendary" има доста амбициозни планове за "Дюн", защото след зелената светлина за нова екранна адаптация на романа на Франк Хърбърт, компанията заяви планове за редица видео игри, „пакети със съдържание“ и комикси, а сега обяви и първият страничен сериал от вселената на романа.

 

Той ще се казва "Дюн: Сестринството" и ще направи своята премиера в предстоящата услуга за стрийминг на WarnerMediа.

 

Режисьорът на игралния филм, Денис Вилньов, ще ръководи заснемането на първия епизод, с помощта на сценарий от Джон Спайтс, като историята ще се съсредоточи върху жените от Бин Джезърит - ключовата социална, религиозна и политическа сила в измисления свят на "Дюн".

 

Най-разпознаваемият член от нея е преподобната Майка Мохиам, която ще бъде изиграна от Шарлот Рамплинг в новия филм.

 

Жените от Бин Джезърит са посветени на натрупване на повече сила и влияние, за да насочат човечеството към по-просветена пътека, като те също така могат да упражняват и власт над ума.

 

„Като се вземат предвид способностите им относно владеенето на тялото и ума, Бин Джезърит умело се промъква през феодалната политика и интригата на Империята, преследвайки своите собствени планове, които в крайна сметка ще я доведат до загадъчната планета Аракис, по-известна с името Дюн", пише The Holywood Reporter.

 

Е, за сега можем само да предполагаме, че ако историята на "Сестринството" се разгръща във време близко на това в игралния филм, може би някой от Бене Гесерит може да се натъкне на Зендая и Тимъти Шаламе на планетата Арракис и заедно да си спретнат едно голямо парти с някои от "Свободните хора".

 

 

Източник: Vulture