<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=54658" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Спасител от х...

Сумист, сочен за аутсайдер, спечели шампионата в Япония и избухна в сълзи от радост (видео и снимки)

28 Януари 2020
1 1525

Феновете на сумотo в Япония ликуват, след като сумо-борец, който се намираше на една от последните позиции във временното класиране, успя да победи съперниците си и така триумфира на първия голям турнир, организиран за тази година, пише The Guardian.

 

 

Токушорю, който доскоро не беше сред добре познатите сумисти, надви всички останали противници и завърши участието си с цели 14 победи и само едно поражение. Така той спечели своята първа титла в професионалната си кариера.

 

 

188-килограмовият борец обаче избухна в сълзи веднага след победата, под шумните овациите на публиката в залата.

 

 

Снимка: CNN

 

 

“Може и да съм плакал малко повече, но в онзи момент почувствах истинско облекчение от всичко”, заявява Токушорю в свое интервю след така значимата за него победа.

 

 

 

 

И допълва: “Дълбоко в себе си, през цялото това време си мислех: “какво ли ще е, ако аз спечеля шампионата?” Бях сред най-подценяваните бойци, така че нямаше от какво да се страхувам. Просто трябваше да дам всичко, на което съм способен”.

 

 

Победата на сумиста Токушорю и последвалата емоция, която той не успя да прикрие след мача, предизвикаха положителен отзвук сред голяма част от потребителите в социалните мрежи.

 

 

Победителят споделя още, че е бил вдъхновен да се бори докрай след като по време на средата на състезанието, за огромно съжаление, починал треньорът му от университета. Токушорю казва: “Знаех, че трябва да го направя за него”.

 

 

Източник: The Guardian

Видео: Twitter

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции