<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=75985" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Covid-приложени...

Събарят ограда в имота на Иво Прокопиев на Буджака по сигнал на прокуратурата (снимки)

19 Октомври 2020
0 1009

Проверка на Върховната административна прокуратура (ВАП) е довела до издаване на заповед от община Созопол за спиране на строеж и събаряне на част от ограда в имота на Иво Прокопиев в местността “Буджака”.

Установени са нарушения в общо 4 имота, които предстои да бъдат премахнати в законовия срок.

Сред тях са ограда върху скалите, която препречва достъпа на Райския залив. Както и плътен зид на масивна ограда, висока 2 метра, вместо допустимите 60 сантиметра. Зад зида е констатиран и незаконен строеж на открит басейн. Последните две се намират в имот, свързван с бизнесмена и издател Иво Прокопиев.

Контрапротестите: защо на сцената излезе и Бареков

Общинските служители са констатирали и наличие на незаконен строеж – „Плътен зид на масивна ограда“ с височина два метра, която според тях е изградена в нарушение на издаденото разрешение за строеж.

“С друга заповед и след проведена процедура, кметът на Созопол нарежда премахване на незаконния строеж над височина на цокъла 0.60 м., колкото предвижда РС. След влизане в сила на заповедта, ще се отправи покана до собственика за доброволно изпълнение на премахването, а при липса на такова – ще се пристъпи към принудително такова”, се казва в съобщението на прокуратурата.

От прокурата припомнят, че през летните месеци са сезирали районните ДНСК за незаконни строежи и ограничен достъп до плажната ивица по родното Черноморие.

Ултиматумът на община Бургас за законността на сараите в Росенец се отлага

От държавното обвинение посочват като примери плажът Росенец, ивицата на Обзор и строежът на “Алепу вилидж”.

Бетон се появи и край плажа на Обзор (видео и снимки)

Снимки от споменатите обекти може да си припомните във видеото горе.

Източник: Прокуратура на Република България

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции