<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=84502" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: МОН отново яд...

Съветите на Гуинет Полтроу за самолечение на Covid-19 възмутиха главният лекар на Великобритания

25 Февруари 2021
0 678

Съветите за самолечение след прекаран Covid-19 на американската актриса и уелнес инфлуенсър Гуинет Полтроу бяха остро критикувани от главния лекар на Великобритания проф. Стивън Поуис, съобщава Булевард България.

Медицинският директор на Националната здравна служба призова “инфлуенсърите” като Полтроу да осмислят публичната си отговорност и да не разпространяват невярна информация в условията на пандемия. 

Съветите на Гуинет Полтроу за самолечение на Covid-19 възмутиха главният лекар на Великобритания
Проф. Стивън Поуис. Снимка: PA

Причината за предупреждението на британския лекар бе статия в блога на Полтроу, в която тя описва как “оздравява тялото си с дългосрочна детоксикация”.

Гуинет Полтроу пусна ароматна свещ с име „Това мирише на моя оргазъм“ (снимки)

48-годишната актриса обяснява, че е прекарала Covid-19, но продължава да страда от страничните ефекти на болестта като “остатъчна умора и умствена обърканост”. Полтроу възнамерява да се справи със здравните проблеми с режим, базиран на кето диета и храни с растителен произход, без да приема захар и алкохол и без да яде преди 11 ч. всяка сутрин. Сред описаните от нея ястия са “миди с хрупкави каперси, аспержи с бекон, артишок с чесън, кимчи без захар” и др. 

Съветите на Гуинет Полтроу за самолечение на Covid-19 възмутиха главният лекар на Великобритания

Здравните професионалисти в Англия препоръчват на страдащите от остатъчните ефекти на болестта да включат разнообразни храни в режима си и да увеличат приема на протеини, ако са изгубили телесна маса по време на инфекцията и се нуждаят от възстановяване на силите. Те обръщат внимание на агресивната дезинформация, която съпътства достоверните проучвания за лечението на болестта.

“Също като вируса – дезинформацията се пренася през границите, мутира и еволюира. Тук платформи като YouTube и други имат истинска отговорност и възможност за действие. В последните дни забелязах, че Гуинет Полтроу за съжаление страда от последиците на Covid. Пожелаваме ѝ всичко добро, но някои от решенията, които тя препоръчва, съвсем не са решения, които Националната здравна служба би дала”, казва медицинският директор. 

Между 3 и 5% от хората по света никога няма да се заразят с Covid-19, твърдят учени (видео)

“Трябва да гледаме сериозно на дългосрочните симптоми на Covid и да прилагаме истинската наука спрямо тях. Всички инфлуенсъри, които използват социалните мрежи, имат задължение за отговорност и внимателен подход по тази тема”, казва британският лекар по повод т.нар. постковид синдром. 

Великобритания вече започна национално изследване за последствията върху организма след преживяната инфекция със SARS-Cov2, което ще обхване 14 000 участници. 

Източник: Булевард България

Снимки: Instagram

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции