<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=26300" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Съветникът на президента-Пламен Узунов, няма да подава оставка заради нацистките снимки (видео)

12 Юни 2017
0 7192

Секретарят на президента по антикорупционни въпроси Пламен Узунов обяви, че няма да подаде оставка заради снимките, на които е маскиран като Хитлер.

 

Самият той коментира, че неговият случай не може да се сравнява със скандалите, в които бяха намесени кадри на “Обединените патриоти”, защото “ясно си личи, че снимките са правени по време на маскарад”. Според Узунов изваждането им сега цели да го дискредитира, за да се удари по президентската институция.

 

 

Вече четвърти ден откакто предаването “Господари на ефира” показа снимките, на които Узунов се е маскирал като Хитлер, държавният глава продължава да няма позиция. След като миналия месец Радев осъди безапелационно нацистките “задявки” на кадри на “Патриотичния фронт”, премиерът Бойко Борисов го призова да освободи и собствения си съветник.

 

Президентът обаче засега запазва мълчание за разлика от съпругата си Десислава, която “блесна” с дълъг коментар във Фейсбук по случай тазгодишното издание на “София прайд“, за което се присетила покрай котката си.

 

“Господари на ефира” излъчиха няколко снимки на Узунов. На една от тях нацисткият поздрав е заменен със знака за хеви метъл. Вижда се как Узунов се е маскирал като Хитлер с униформа на българските Военновъздушни сили.

 

Разкритието идва седмици след скандала със зам.­ министъра на регионалното развитие Павел Тенев, който подаде оставка на третия ден след назначението си, когато бе публикувана негова снимка с нацистки поздрав с изпъната ръка край восъчни фигури на нацисти в музея “Гревен” в Париж.

 

Веднага след него изгърмя още един “патриотичен” кадър във властта – шефът на социалната дирекция в Министерството на отбраната Иво Антонов. Премиерът Бойко Борисов поиска отстраняването му заради негова стара снимка пред германски танк “Майбах” с протегната за нацистки поздрав ръка, но военният министър Красимир Каракачанов го защити и все още не го е уволнил. Президентът Радев взе специално отношение по темата, настоявайки за извинения от всички замесени в нацисткия скандал политици. На 20 май той каза, че оставката е въпрос на морален избор.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции