<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=81173" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Фейсбук, Туит...

Съветници на Тръмп подават оставки от Белия дом в знак на протест след събитията

07 Януари 2021
0 1252

Мат Потинджър – заместник ръководителя на Съвета по национална сигурност на Доналд Тръмп – е подал оставка в знак на протест срещу реакцията на президента по време на бунтовете срещу Капитолия, пише “Булевард България”.

Ръководителят на Потинджър – Робърт О’Брайън – също е поискал да напусне поста си, но е бил разубеден от свои близки, твърди Bloomberg в своя публикация. Зам.-началникът на президентската администрация Крис Лидел е третият човек, който възнамерява да подаде оставка от Белия дом заради хаоса, който настъпи в последните седмици от мандата на Тръмп.

Тълпа от поддръжници на Тръмп нахлу в сградата на Капитолия (видео и снимки)

Бившата говорителка на президента и досегашна ръководителка на кабинета на Мелания Тръмп, Стефани Гришам, пък е напуснала без предизвестие в нощта на 6 януари.

Според Bloomberg, съветниците на Доналд Тръмп са го убеждавали в продължение на 45 минути, че е важно да публикува съобщение, с което да се разграничи от щурма и да призове нападателите да се оттеглят.

В крайна сметка президентът пусна едноминутен клип, в който повтори неколкократно, че победата му е била открадната. Сред хората, които са опитали да вразумят Тръмп в разгара на напрежението, са били началникът на кабинета му Марк Медоус и съветникът Пат Чиплоне.

Свидетели на събитията съобщават, че преди митинга си в сряда Тръмп е провел груб телефонен разговор с вицепрезидента Майк Пенс, в който е използвал ругатни, докато го е приканил да саботира заседанието на Конгреса.

Началникът на кабинета на Пенс Марк Шорт не е бил допуснат до сградата на Белия дом в сряда.

Четири души загинаха при размириците в Капитолия, открити са и две бомби (видео и снимки)

Именно вицепрезидентът е бил човекът, който е взел решението за мобилизиране на Националната гвардия на окръг Колумбия, за да прекрати нахлуването в сградите на Конгреса и ескалацията на напрежението.

“На онези, които организираха погром в Капитолия днес, искам да кажа: Не спечелихте”, каза Майк Пенс при подновяването на сесията на събранието.

По-горе можете да си припомните видео от атаката на Капитолия.

Източник: “Булевард България”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции