Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Съгласието да се дарят органи ще се декларира с донорска карта
Съгласието да се дарят органи ще се декларира с донорска карта
gospodari.com
02-07-19
добавено
750
прегледа

Въвеждането на донорски карти, в които се посочва съгласие за донорство. Тази идея оповести здравният министър Кирил Ананиев в кулоарите на парламента. Целта е по този начин да се увеличи броят на трансплантациите.


 
Въвеждането на донорската карта няма да бъде регламентирана в законодателството, но тази практика дава добри резултати в други страни.

 

"Един от инструментите, който използваме в тази кампания, е една карта, която прилича на личната карта, която да може да се вземе от големите супермаркети, от бензиностанции, по-големите обществени заведения, в която човек ще може да запише съгласието си за донорство. Той си я носи с останалите документи, което ще удостовери предварително, че този човек е съгласен да стане донор", обясни идеята министър Ананиев.  

 

Депутатите дадоха срок до 1 април на здравния министър да представи предложения за подобрения в сферата на трансплантациите.

 

Източник: Дарик